Los en LatenMijmeren over hoe jouw perfecte dag er uitziet…je horizon verbreden. Doe jij het op deze mooie, zomerse lentedagen? Minder belang hechten aan wat de wereld van je vindt. Als je nu naar buiten gaat, zie je dat alles in de natuur ‘open’ gaat. Overal staan planten en bomen in bloei. Waar kom jij uit als je doorgaat zoals je het nu doet? Wil je daar ook zijn? Waarom? Je droom leven betekent dat je dagelijks bijstuurt, net als een schip op zee.

Misschien heb je het gevoel dat een droomleven voor jou niet is weggelegd. Er zijn immers zoveel dingen in je leven die je aandacht vragen. Misschien weet je niet wat je droom is en kom je er niet aan toe elke dag twee minuten ‘naar binnen’ te gaan om je droom te ontdekken.

Je rent maar door en door tot hetgeen je moet doen ‘af ‘ is. Je komt erachter dat dat nooit het geval zal zijn en je beseft je, dat je net als een hamster in een rad rondjes loopt, heel hard, achter de feiten aan…

Is het voor jou veiliger binnen de voor jou bekende grenzen te blijven? Ook als dat ten koste gaat van je fysieke, mentale en emotionele gezondheid? Ik hoop dat ook jij een eerste stap durft te zetten…

Begin 2015 paste ik de kunst toe van ‘Los & Laten’. Ik nam een besluit op weg naar mijn droom. Mijn droom om jou te laten (her)ontdekken hoe je jezelf kunt zijn, energiek en in vrijheid kunt leven op de manier zoals je werkelijk bent.

Hoe toepasselijk is dit thema voor deze week…

Deze week neemt de maanenergie weer af. Dat gaat heel langzaam. Afnemende maan staat voor het vinden van hernieuwde balans. Afnemende maan laat je zien wat niet meer bij je past en hoe je dichtbij jezelf blijft, ook als het even wat minder met je gaat. Afnemende maan leert je meester te zijn over je emoties. Op de golven mee te deinen, koers te houden, je onderstroom sterk maken.

Op welk gebied laat jij LOS wat je niet meer nodig hebt? Wat dient jou niet meer? Misschien heb je problemen met je gezondheid of zit je niet lekker op je werk. Misschien ben je minder tevreden over je relaties of ben je vergeten wat je passie ECHT is, waar wil jij voor gaan in jouw leven?

Durf jij JA te zeggen tegen jezelf? Durf jij in je volwassenheid te stappen, in je eigen kracht te staan, je authentieke, persoonlijke ritme te leven? Durf jij jouw weg naar persoonlijke vrijheid te gaan? Deze 3 tips helpen je daarbij:

  1. Leef vanuit OVERVLOED, zo minimaliseer je je angsten en denken in tekorten
  2. Voed je met POSITIVITEIT, hoe kan het wel in plaats van je ge-JA-maar
  3. Blijf OPEN in je relaties, voel bij wie je wilt zijn, wie heeft én geeft ‘jou(w) energie’

Vrij leven! Het gaat over jou en over mij…

Los & Laten!
Vandaag vertrekt ZILT, de luxe catamaran van mijn vriendin José-Anne en haar David. Zij gaan de reis van hun leven maken, gewoon omdat er meer is… Niet omdat het oude leven niet goed was, maar ze wilden meer vrijheid. Meer avontuur. Met lef én vertrouwen maken zij hun droom waar: al zeilend de wereld over. Wonend op hun schip, huis en haard verkocht. Is dat niet inspirerend? Hun droom wordt vastgelegd in een boek, ik kan niet wachten tot het te koop is!

Afscheid nemen doen we niet… Op 27 juli ga ik vanuit A Coruña in Noord-Spanje aan boord van hun luxe catamaran… Ik sla op de Spaanse wateren de brug tussen het NU en mijn droom. Hoe bijzonder is het om mijn passie van ‘onderweg’ zijn, ook eens zeilend te verkennen. Knopen leggen in mijn zakdoek lukt me wel, maar knopen om aan te leggen? We gaan het ervaren!

Waarom op 27 juli?

Ik werk in mijn praktijk naast de hedendaagse westerse psychologie met de symboliek van de natuur. Deze symboliek omvat de 4 elementen: AARDE, LUCHT, WATER en VUUR. Op 27 juli is het VOLLE MAAN. Hoe bijzonder is het om mezelf op de Spaanse wateren, vanuit de Spaanse zon, te laten voeden met mijn passie en mezelf op deze manier te verbinden met mijn focus, op het ‘wat en wie’ echt belangrijk is in mijn droomleven. Mijn focus is het leven te ONTDEKKEN, te LEVEN en te GROEIEN en het gevoel van persoonlijke vrijheid dag in, dag uit te ervaren.

Op dinsdag 25 september a.s. is ‘het woord aan mij’, dan vertel ik je mijn authentieke levensverhaal. Ik wil een inspiratiebron zijn voor jou, hoe jij de held of de heldin kunt zijn in jouw leven. Ik wil samen met jou op pad gaan. Want alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder…

Wil jij je ook persoonlijk vrij voelen? Wil jij weten hoe je dat kunt aanpakken? Zet dan een eerste stap op weg naar jouw droom en meld je aan door een mail te sturen naar francis@pzaken.nl. Je maakt bovendien kans op een baanbrekende give-a-way ter waarde van €29,95. De bijeenkomst is in mijn praktijk aan de Hoofdstraat 96 te Kaatsheuvel van 16.00 tot 19.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan onze ontmoeting. Neem gerust een vriendin, collega of partner mee en misschien zeg jij binnenkort: ‘het woord is aan mij!’.

Ik wens jou, José-Anne en David een behouden vaart!

Lieve groet,
Francis

Voor wie ZILT wilt volgen… ‘surf’ eens naar www.seamiracles.nl. Misschien hijs je net als ik binnenkort de zeilen…