Het leven zit vol verrassingen! Toch? Elke dag weer word je verrast. Je herkent het vast wel. Je ziet in alles mogelijkheden. Dag in, dag uit creëer je en vergeet je stil te staan. Je staat zo bol van energie, dat je in vuur en vlam staat. Je verbindt je met alles en iedereen! Dat je het soms zo warm krijgt, dat je ervan begint te zweten. Vuur brandt door de elementen Aarde, Lucht en Water. Zo gaat dat ook bij jou. Vroeg of laat word je verrast door je eigen VUUR…

Je VUUR brandt door er op tijd hout (AARDE) aan toe te voegen. Je VUUR brandt als het voldoende zuurstof (LUCHT) krijgt. Om ervoor te zorgen dat je VUUR geen bosbrand wordt, houd je het in toom door af en toe te blussen (WATER).

Hoe blus jij, op tijd, jouw vuur als het te onstuimig wordt?

Binnen de natuursymboliek staat het element VUUR o.a. symbool voor VOLLE MAAN, voor je passie. Hoe verrast was ik dat het afgelopen dinsdag, 29 mei, op het moment dat de maan helemaal vol was, begon te regenen… Het KNMI kondigde ‘code oranje’ aan. Alertheid voor de hoeveelheid regen die zou gaan vallen! Wat was ik blij met die flinke regenbuien die er vielen… Ik heb erin gedanst, zo blij was ik. Wie heeft immers gezegd dat regen ‘slecht weer’ is? Het regenwater zorgde niet alleen voor verkoeling in mijn lijf, het bracht ook meer luchtigheid in mijn denken! En dat is precies wat ik nodig had om in te zien dat het tijd was om te ontspannen!

Element LUCHT staat o.a. symbool voor talenten, werk, gedachten. En geloof me, als mijn denken aanstaat, staat het ook aan. Dag én nacht. Dan vergeet ik alles om me heen. Droom ik er zelfs van. Herken je het? Je gaat door. Nog even dit. Nog even dat. Je gaat helemaal op in waar je op dat moment mee bezig bent…en je vergeet te ontspannen op welke manier dan ook.

Element WATER staat o.a. symbool voor emoties en relaties. De zwaartekracht van Maan zorgt voor het in beweging zetten van oceanen, zorgt voor eb en vloed. 70% van ons lichaam bestaat uit water! Dat is het dus, waarom het in ons lichaam soms zo druk is. Maan roert, roert en roert. Je ervaart emoties, maar hebt geen tijd voor onderzoek. Door emoties te onderdrukken, te negeren of zelfs te ontkennen, worden ze heftiger. Ze maken steeds harder lawaai. Totdat het tot je doordringt, je het ziet. Je geeft dat aspect in jouw leven aandacht, wat om aandacht vraagt.

Maan is sterk, niet alleen mooi! Maan daagt je uit in jouw groei en ontwikkeling. Dus? Nam ik even rust! De kriebel en daarna vastzittende hoest hield mij nu te lang ’s nachts uit mijn slaap. En als ik te weinig slaap, slaat de vermoeidheid toe. Mijn lichaam voelde zwaar, hield vocht vast en wilde maar één ding: rust!

Element AARDE wat o.a. symbool staat voor je fysieke lichaam, je gezondheid, trok aan de bel! Ik luisterde. Deed heerlijke middagdutjes met dit warme weer, voedde mezelf met frisse salades en ging op tijd naar bed. Geen werk, geen afspraken, geen lange boswandelingen. Alleen ik! Egoïstisch? Eerlijk. Is trouw zijn aan jezelf niet nodig om trouw te kunnen zijn aan anderen?

Laat je op tijd verrassen zonder je eigen roer uit handen te geven. Zonder dat je opbrandt!

TIP 1
Ontspan. Ontspan op die manier die het beste bij jou past. Zorg dat je na inspanning, voldoende ontspanning hebt. Houd het evenwicht.

TIP 2
Kijk. Neem waar wat er in je lichaam afspeelt. Eerst voelen, dan denken dat is de volgorde.

TIP 3
Schrijf. Schrijf het op. Neem een mooi schrift. Schrijf op wat je hart je ingeeft.

Als ik het kan, kan jij het ook!

Op dinsdag 25 september a.s. is ‘het woord aan mij’, dan laat ik je ervaren hoe jij je, op jouw manier, persoonlijk vrij kunt voelen. Hoe jij jouw droomleven ontdekt, leeft en erin groeit.

Wil je erbij zijn? Reserveer nu alvast tijd in je agenda tussen 16 en 19 uur in Kaatsheuvel. Dit inspiratie-event is gratis en uitnodigend voor iedereen die geïnspireerd wilt worden. Meld je aan door een mail te sturen naar francis@pzaken.nl.

Ik ontspan, ik zie een mooie zomer, waarin ik geniet van alle dingen die op mijn pad komen en ik straal, ik straal van geluk! Ik ben ‘gewoon’ dat bezige bijtje, wat ruikt aan haar voelsprieten, wanneer ze de klap van de vliegenmepper moet ontwijken en heerlijk, ter ontspanning, shopt in de Bijenkorf!

Ik wens je een fijn, ontspannen weekend!

Lieve groet,
Francis