Vakantie! Heerlijk samenzijn met je geliefde(n), je vrienden. Op een plek waar je je prettig voelt, die inspireert. Voor de één luierend, zon, zee en strand. Voor de ander actief, cultureel, rondreizend.
Vakantie! De ideale tijd om te mijmeren, te reflecteren, te ontmoeten. Even stil te staan. De balans opmaken. Waar sta je nu? Wat gaat goed? Wat kan beter? Waar wil je naartoe? Je voelt je vrij(heid) en de antwoorden op deze vragen vallen je zo binnen. Na de vakantie ga je dit en doe je dat…

En dan… dan kom je thuis, vakantieperiode ineens voorbij. Wacht het ‘gewone’ leven je op. Ga je mee in de waan van alledag. Pak je de (rode) draad sneller dan je zou willen weer op. Voor je er erg in hebt, zit je in het oude patroon. Sta je voor dezelfde uitdagingen en ver- en afleidingen. Doe je wat je deed. Slaat de twijfel toe. Zal ik nou wel of zal ik nou niet…

Twijfel: het vermijden van pijn, afkeer en angst.
Twijfel: het niet kunnen kiezen tussen mogelijkheden.
Twijfel: de toestand waarin je niet ‘weet’ wat je moet doen, denken of voelen.
Twijfel belemmert je groei, je kansen. Niets mis mee. Zolang het je bewuste keuze is.

Twijfel brengt je niet verder voor wie dat wel wilt.

De oplossing is heel simpel. Begin bij het begin. Maak een keuze! Het maakt niet uit welke keuze je maakt, maar dát je een keuze maakt. Het gaat erom dat je doet wat bij je past en niet alleen tijdens je vakantie!

Hoe? Hoor ik je bijna vragen. Door afstemming en verbinding. Met jezelf. Kiezen begint van binnenuit. Jij bepaalt waarop je aan het einde van jouw leven terug wilt kijken. Jij bepaalt wie je het liefst hebt willen zijn. Voor wie en in wat je een voorbeeld bent geweest.

Dus slaap er één nachtje over, geen tien, wees stil, trek jezelf even terug, ga naar buiten, voel wat er in je lichaam gebeurt als je of voor het één of voor het ander kiest. Blik eens terug waarover je tot nu toe tevreden bent in je leven. Wat je het afgelopen jaar hebt bereikt. Kijk vooruit naar wat je graag zou willen, op welk gebied. Je werk? Je gezondheid? Je relaties? Zet je eerste stap. Omarm je twijfel en kies.

Mijn keuze. Al bijna twaalf jaar, zo lang ik zelfstandig ondernemer ben, neem ik de maanden juli en augustus vrij van werk. Vrij om te kunnen gaan en staan met de kinderen en manlief. De zomer vieren. Heerlijk vind ik dat. Dit jaar was het vroeg zomer. Oudste en Middelste deden eindexamen. De relaxmodus ging al in de maand mei aan.

Mijn twijfel. Angst om uit mijn ritme te raken. Bang mijn inspiratie en focus te verliezen. Misschien ook wel de controle. Wat ging ik doen? Mee in de flow? Er tegenin? Aanpassen? Vasthouden? Kriegel werd ik. Voelde de onrust naderen. En dus…nam ik een besluit!

Verbinding. Ik focuste op verbinding. Verbinding met mijn allerliefsten. Vanuit liefde geboren. Vanuit liefde opgevoed. Ze vanuit liefde ruimte geven. En dus gingen we met elkaar ‘op pad’. De zomer vierend. Vier maanden lang.

Verbinding. Ik ben omdat wij zijn. Opsoek naar Ubuntu. De titel van het boek van mijn supervisor 10 jaar geleden tijdens mijn coaching opleiding. Ik las het boek in één adem uit. Eén dag voor het vertrek naar onze vakantiebestemming was ik te gast bij haar boekpresentatie. Ubuntu, het eeuwenoude, filosofische concept uit Zuidelijk Afrika. De schrijfster verbindt in haar boek westerse alledaagsheden als arbeidsconflicten, familieruzies en echtscheidingen en ze laat op indringende wijze zien én voelen hoe waardevol altruïsme, compassie en respect kunnen zijn. Altruïsme, de term ligt in het verlengde van het Latijnse ‘alter’, wat letterlijk vertaald ‘een ander’ betekent. Altruïsme, onbaatzuchtig handelen.

Verbinding. Met 1001 andere, mooie, waardevolle momenten en ontmoetingen. Vanuit liefde. Zo ontdek ik steeds verder wat echt belangrijk is in mijn leven. Leef ik mijn leven en groei.

Kies ik heel bewust voor mijn marktkraam met rozenkwartshartjes in alle maten. Op 8 september a.s. tijdens het Happy Life Festival in Oosterhout.

Kies ik heel bewust de uitnodiging aan te gaan. Eén van de 67 verhalen te schrijven in het volgend boek van de schrijfster van ‘Opsoek naar Ubuntu’. Een verhaal waarin ik de ander zie in kracht, compassie, vergeving en zorgzaamheid. Een droom van mij ooit zelf een boek te schrijven komt langzaamaan in beweging.

Kies ik heel bewust de verbinding met een bedrijf aan te gaan waar ik mijn coaching talenten in kan zetten.

Mijn essentie, mijn bron, mijn droom is jou te laten (her)ontdekken hoe je jezelf kunt zijn, energiek en in vrijheid kunt leven op de manier zoals je werkelijk bent.

De zomer is bijna voorbij, even steekt de twijfel de kop op. Zal ik wel, zal ik niet. De herfst dient zich aan. De eerste ochtenddauw deze week. Ik omarm mijn twijfel. Laat mijn angst en onzekerheid los. Stem af óp mezelf, stem af mét de ander. Verbind me met mijn droom.

Ben je benieuwd hoe ik mijn pad ben gegaan tot nu toe? Hoe ik de verbinding maak tussen mijn denken, mijn voelen en mijn doen? Heb je zelf een vraag op het gebied van je gezondheid, je relaties, je werk of je passie? Ben je benieuwd wat ik voor je zou kunnen betekenen in mijn coaching praktijk? Kom dan 25 september a.s. naar mijn gratis Inspiratie-event in Kaatsheuvel aan de Hoofdstraat 96. Van 16.00 tot 19.00 uur. Meld je even aan door het sturen van een mail naar francis@pzaken.nl. Ik zet een stoel voor je gereed.

Wil je liever eerst maandelijks geïnspireerd worden? Dat kan ook. Schrijf je dan in voor mijn inspiratiemail via mijn website: www.pzaken.nl en vul het contactformulier in. Gun je een ander mijn inspiraties? Verbind ons met elkaar. Ik waardeer het zeer.

Ik kies bewust voor mijn droom, sta vanuit mijn hart open voor alle mogelijkheden en vertrouw erop dat het goed komt. Verzamel moed om mijn weg te gaan, schep nieuwe kansen en ben zacht voor mezelf. Ik ontwikkel mijn visie hoe het wel kan, geniet van mijn leven en straal van plezier. Door te spelen, buiten de lijntjes te kleuren, in het NU te leven, leef ik mijn leven. Minder perfect, minder druk, minder zorgelijk. Met meer compassie, liefde en respect. Voor mezelf én voor jou. Ik geef het beste van mezelf en vertel in alle liefde mijn verhaal…

Ik kies voor verbinding. En jij? Wat is jouw keuze?

Lieve groet,
Francis
P.zaken – ontdek.leef.groei