Zomer! De tijd van zien en gezien worden! Sprankelende ogen, rode lippenstift, kortgeknipt pittig kapsel en altijd een stralende lach. Ik kom er graag. Bij de slager in een dorp verderop. De ideale winkelmedewerker die een zelfstandig ondernemer zich kan wensen. Bedient haar klanten met verve, altijd oprechte aandacht voor haar klant, zo vanuit haar hart, zo vanuit haar ‘zijn’. De bloemist in ons dorp had ook zo’n betrokken en bevlogen medewerker. Had. Ze kende haar klanten, wist welke kleuren ze mooi vonden en stelde zo de meest prachtige boeketten samen. Onlangs ontmoette ik de bloemiste bij de slager. Ze verkoopt nu zijn overheerlijke producten en gerechten. Straalt weer als ooit tevoren. Door te geloven in eigen kunnen én haar hart te volgen. Ze voelt zich weer gezien…

Wie goed doet, goed ontmoet. Mijn moeder zei het me te pas en te onpas. Zorgzaamheid. Ongetwijfeld de meest uitgesproken kwaliteit van mijn moeder. Tegelijkertijd ook haar meest uitgesproken valkuil. Ik ben ongelooflijk dankbaar waar mijn wiegje heeft gestaan én het wiegje van manlief. Waar ik te kort schiet, vult hij mij aan. En andersom. We nemen voorbeeld aan het beste uit onze twee werelden. Geven vanuit onze opvoeding het beste door aan onze kinderen. Zorgen dat ze een stevige basis hebben. Dicht bij zichzelf blijven en tegelijkertijd zorgzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. We leven voor dat ze zichzelf zien én gezien worden…

Vanuit normen en waarden. Vanuit overtuigingen en oordelen. Vanuit je eigen bril kijk je vaak naar de ander. Dat is de reden dat het soms gaat schuren… ‘Behandel de ander, zoals je zelf behandeld wilt worden’ wordt vaak gezegd. Hoe weet je dat? Dat de ander hetzelfde als jij behandeld wilt worden? Heb je ernaar gevraagd? Zijn we niet meer in verbinding met de ander als we de ander behandelen zoals hij of zij behandeld wilt worden? Vanuit je hart oprechte aandacht hebben. Aansluiten. Accepteren zonder oordeel. Authenticiteit uitstralen. Jezelf zien is gezien worden…

Ben jij je er dagelijks van bewust? Hoe zien anderen jou? Welke uitstraling laat je na? Wat vertel je met je gezicht? Zie jij het bijzondere in andere mensen? Bijzondere mensen… ik ontmoet ze elke dag. Jij ook. Het is alleen een kwestie van goed kijken…vanuit je hart, vanuit je ZIJN.

Ben jij benieuwd hoe ik mijn pad ben gegaan de afgelopen tijd? Hoe ik uit mijn hoofd ‘stapte’ en nu vanuit mijn hart leef. Kom dan 25 september a.s. naar mijn gratis Inspiratie-event in mijn praktijk in Kaatsheuvel aan de Hoofdstraat 96. Van 16.00 tot 19.00 uur. Meld je even aan door het sturen van een mail naar francis@pzaken.nl. Ik zet een stoel voor je gereed.

Ik kies bewust voor mijn droom, sta vanuit mijn hart open voor alle mogelijkheden en vertrouw erop dat het goed komt. Verzamel moed om mijn weg te gaan, schep nieuwe kansen en ben zacht voor mezelf. Ik ontwikkel mijn visie hoe het wel kan, geniet van mijn leven en straal van plezier. Focus. Focus. Focus. Telkens weer. Door focus te houden, laat ik ver- en afleidingen aan me voorbijgaan. Ik geef het beste van mezelf en vertel in alle liefde mijn verhaal… Ik zie jou. Zie jij mij?

Een gelukkig en energiek leven ligt dichterbij jezelf dan je denkt!

Zomer! Laat je zien! Zie de ander! En kijk wat er gebeurt…❤

Lieve groet,
Francis