Leef je leven zonder hoofd nek en schouderpijn!

nekpijn

Wist je dat Chi Neng Qigong een methode is die op eenvoudige wijze het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. CNQ is een medische qigongvorm: gericht op het versterken van de gezondheid en vitaliteit. Een mooie aanvulling op onze westerse geneeskunde, ontwikkeld door dr. Pang Ming, een Westerse én Chinese arts met een specialisatie in de acupunctuur. De rol van het bewustzijn is bij CNQ van wezenlijk belang. Binnen CNQ wordt er, net als in het boeddhisme, van uitgegaan dat de mens deel uitmaakt van een groter geheel. Een harmonieuze wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving is belangrijk en wordt gezien als een bron van energie. Als de mens niet in harmonie is met zijn omgeving (stress) gaat er vitale energie verloren. In een ontspannen lichaam kan de Qi (energie) beter stromen.

Qi wordt door het lichaam getransporteerd via de energiebanen, meridianen genoemd. De meridianen lopen onder de huid. Het enorme netwerk van meridianen transporteert de Qi door het lichaam en verbindt alle organen en lichaamsvloeistoffen met elkaar. Als de Qi in één van de 12 hoofdmeridianen stagneert, zal het orgaan dat verbonden is met die meridiaan een verkeerde hoeveelheid Qi ontvangen. Dit veroorzaakt een disbalans in de energiehuishouding die allerlei klachten, ziekten of vroegtijdige veroudering tot gevolg kan hebben. De eenvoudigste manier om de organen gezond te houden is door de energiestroom sterk en stromend te houden!

Ziekte wordt gezien als een verstoord evenwicht tussen yin en yang. De yin-yangfilosofie is tot op de dag van vandaag de basis van de Chinese cultuur en geneeskunde. Yin is niet beter dan yang en andersom, ze zijn evenwaardig aan elkaar. Evenwaardig betekent in deze gelijk én toch verschillend. Dus niet gelijkwaardig.

Leef jij in harmonie met jezelf?

De mate van vriendschap met jezelf bepaalt of je een goede vriend voor de ander kunt zijn.

Heerst er balans in jouw dagelijks leven?

De beste bescherming tegen ziekte is innerlijke rust.

Ervaar jij innerlijke rust?

Laat je gedachten met rust en ze zullen jou ook met rust laten.

Ben je benieuwd hoe je de Qi in je lichaam of in je organisatie beter kan laten stromen? Wil je meer weten over de werking van CNQ voor jezelf of voor je medewerkers? Maak dan kennis met dé yoga uit China: Chi Neng Qigong. Ik vertel je er graag alles over. Bel of mail me gerust voor meer informatie over een programma op maat voor jou en/of jouw organisatie.

Met Qi groet,

Francis van Wanrooy – van Hees

Chi Neng Qigong docente