P.zaken - Mindful
The future starts today, not tomorrow

Je partner, kind of collega vertelt je enthousiast zijn of haar verhaal en vijf minuten later ontdek je dat je helemaal niet hebt geluisterd. Tijdens je (werk)dag dwalen je gedachten regelmatig af en ervaar je spanning. Jouw to do-lijstjes thuis en op het werk worden alleen maar langer waardoor je gejaagd door het leven gaat. Herken je dit? Je leeft op de automatische piloot en niet in het huidige moment. Mindfulness leert je bewust te zijn van jezelf en de wereld om je heen.

Wat is mindfulness?
Meer aanwezig zijn bij de ervaring van het moment met een open, niet veroordelende en vriendelijke houding. Dat is waar mindfulness over gaat. In het dagelijkse leven word je continu door prikkels omgeven. Je reactie hierop is vaak onbewust. Mindfulness gaat over aandachtiger leven, zaken anders ervaren en aanpakken. Je beleeft een dag dan heel anders, stress en stressgerelateerde klachten nemen af, energie, concentratie en zelfvertrouwen nemen toe. Of je nu jong of oud bent, iedereen in onze snel ontwikkelende maatschappij heeft baat bij mindfulness.

MINDFUL

Mindfulness is voor iedereen die:

  • stress en stressgerelateerde klachten wil verminderen
  • het (constante) piekergedrag wil doorbreken
  • aandachtiger en in het moment wil leven
  • grenzen wil bewaken en kunnen aangeven
  • wil leven vanuit rust en ontspanning

8-weekse training Mindfulness
Mindful door het leven gaan, leer je niet van de een op de andere dag. Mindfulness is een vaardigheid, een methodiek die je je eigen moet maken. De training is effectief en wetenschappelijk bewezen, volgens het protocol van John Kabat Zinn (grondlegger van mindfulness MBSR en MBCT) en wordt verspreid over 8 weken aangeboden. Je leert het door te doen en daarom staan de lessen vooral in het teken van oefeningen. Daarnaast krijg je theorie en opdrachten om thuis uit te voeren.

Wil jij op een praktische manier rust vinden in een hectische wereld? Wil je minder oordelen en meer bewustzijn creëren?
Meld je dan aan voor de training of kom eerst kennismaken tijdens een gratis proefles.
Kijk hier voor de data van de eerstvolgende 8-weekse.

MINDFUL kennismaking

MINDFUL testimonial

MINDFUL - Zitten in aandacht

MINDFUL - Nieuwsgierig naar Qigong

MINDFUL - Overzicht aanbod Qigong & Mindfulness