Dodenherdenking, Bevrijdingsdag: 4 en 5 mei! Ik herdenk en vier het elk jaar en voed er onze kinderen mee op!

‘Als wij niets doen, wie dan?’ dachten de verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog! Door hun lef en moed leven wij ‘vrij’, ‘vrij’ in ons mooie Nederland. Twee keer bezocht ik de fantastisch, inspirerende musical ‘Soldaat van Oranje’. De eerste keer met mijn vader, die de oorlog als kleine jongen van 8 jaar, waarin hij zijn vader verloor, heeft meegemaakt. De tweede keer met onze Oudste, die graag een beter beeld wilde krijgen van die verschrikkelijke tijd en geïnspireerd wilde worden door de mensen die naar hun hart luisterden en een daad stelden…

Hoe vrij ben jij? Leef jij jouw leven of leeft het leven jou?

Kijk jij toe, alsof je neus bloedt, tot de wind weer draait, met excuses, spijt, en oordelen? Is jouw droom groter dan jij? Wie geloof je? Je hoofd of je hart? Geloof jij hetgeen je geest jou vertelt, zijn jouw gedachten voor jou dé waarheid, zijn ze sterker dan jij?

Je hebt maar één leven, dít leven! Leef het!

Wees dapper, heb lef, verzamel moed, geloof in jezelf, neem risico’s, doe wat voor jou goed voelt en maak jezelf trots!

Luister naar je hart. Je hart is de fluistering van je ziel! Luister goed want je ziel spreekt zachtjes, soms zo zacht dat je haar niet hoort en dan? Dan raken je dromen verborgen en worden ze niet geleefd. Voor je het weet ben je 85 en heb je spijt, spijt van de dingen die je niet gedaan hebt in je leven. Kijk om je heen! Hoeveel mensen zijn er echt gelukkig? Hoeveel mensen vertrouwen eerder op de meningen van anderen, op de situaties waarin ze terecht komen dan op hun eigen droom?

Maak jouw droom groots! Luister, luister, luister! Luister naar de stem van je hart en sta eens even stil. Twee minuten per dag om mee te beginnen…

Bij mij begon het allemaal begin 2015. Ik leefde één week van mijn leven volgens het boek ‘Helweek, 7 dagen die je leven veranderen’. Geïnspireerd nam ik een dapper, impulsief besluit. Ik plaatste mijn leven in perspectief en zag mijn hartsverlangen. Door zelf verantwoordelijkheid te nemen, zelf aan het roer te gaan staan, vol lef en vertrouwen na het overlijden van mijn onvergetelijke, lieve pap, ben ik mijn leven gaan leven. ‘practise what you preach’ werd een belangrijk credo in mijn leven!

Mijn droom is om jou te laten (her)ontdekken hoe je jezelf kunt zijn, energiek en in vrijheid kunt leven op de manier zoals je werkelijk bent. Mijn droom om het leven te ontdekken, te leven én te groeien en een gevoel van persoonlijke vrijheid te ervaren, dag in, dag uit… En dat gun ik jou ook.

Dat is mijn bijdrage aan deze maatschappij. Want een maatschappij die steeds veeleisender wordt, waar het percentage burn-out op jonge leeftijd stijgt en waar geld blijkbaar macht is, vraagt om het belichten van de weg ‘naar binnen’.

Vrij leven! Het gaat over jou en over mij…

Op dinsdag 25 september a.s. is ‘het woord aan mij’, dan vertel ik je mijn authentieke levensverhaal. Ik wil een inspiratiebron zijn voor jou, hoe jij de held of de heldin kunt zijn in jouw leven. Ik wil samen met jou op pad gaan. Want alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder…

Wil je er 25 september bij zijn? Dat kan! Reserveer dan nu al tijd in je agenda van 16 tot 19 uur! Meld je aan door het sturen van een mail naar francis@pzaken.nl en ik neem je mee op mijn pad naar 25 september a.s.. De bijeenkomst is in mijn praktijk aan de Hoofdstraat 96 te Kaatsheuvel. Misschien zeg jij binnenkort: ‘het woord is aan mij!’!

Ik wens je een mooie herdenking van de hoogte- en dieptepunten in je leven en een mooie stap naar jouw vrijheid!

Lieve groet,
Francis

Voor wie de blog over mijn Helweek (nog eens) wilt lezen, dit is de link:
https://francisvanwanrooy.wordpress.com/2015/02/08/leef-je-leven-ik-heb-mijn-helweek-overleefd-benieuwd-naar-mijn-ervaringen-lees-mee