Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Bouw samen aan een sterker team!

Heb jij een team waarmee je kunt lezen en schrijven, met teamleden die elkaar blindelings vertrouwen, die moeiteloos samenwerken, die de mooiste resultaten boeken? Fantastisch! Ik kan dan weinig voor je doen.

Maar de praktijk is vaak anders. In ieder team speelt wel iets wat beter kan. Of soms zelfs beter moet. Communicatie, samenwerking en vertrouwen zijn de meest voorkomende onderwerpen waarmee teams worstelen en aan de slag willen. Teamcoaching helpt je daarbij!

Aan de slag

Ik werk met de methodiek van Insight Discovery. Daarmee krijg ik snel boven water wat er speelt, hoe de onderlinge verhoudingen zijn en waaraan we gaan werken. Ik gebruik o.a. de teammodellen van Lencioni en Tuckman om de verbeteringen en doelstellingen concreet te maken.

Verbeter je team met zelfinzicht!

Ik laat je team optimaal functioneren door het vergroten van jullie zelfinzicht. Hoe ik dat doe? Door gebruik te maken van het toegankelijke kleurenmodel, Insights Discovery.

Jij en je teamleden vullen de online vragenlijst in. Hiermee creëert elk teamlid een uitgebreide zelfbeschrijving: je Insights Discovery Profiel. Dit persoonlijk profiel geeft je meer inzicht in jezelf: dé basis voor een effectieve samenwerking. Ik analyseer alle persoonlijke profielen en vertaal deze naar jullie teamprofiel. In een teamworkshop gaan we met elkaar aan de slag met:

 1. Teamanalyse: waar staat jullie team nu?
 2. Behoefteanalyse: waar wil jullie team naartoe?
 3. Teamontwikkeling: hoe bereiken jullie dat?

Insights Discovery is in te zetten bij persoonlijke en leiderschapsontwikkeling als ook bij het vergroten van je team- en verkoopeffectiviteit.

Wat weet je na afloop?

 • je (her)kent elkaars rollen, gedrag en verschillen.
 • je weet welk effect je eigen gedrag heeft op anderen in je team.
 • je staat meer open voor ideeën van anderen.
 • je weet hoe je omgaat met de krachten en valkuilen in je team.
 • je hebt handvatten om nog verder te verbeteren.

Redenen om teamcoaching in te zetten:

 • Je wilt het beste uit je mensen halen.
 • Je wilt het verloop in je team terugdringen.
 • Je wilt een team dat elkaar beter aanvult.
 • Je wilt je resultaten (omzet, winst, klanten) verhogen.
 • Je wilt slagvaardiger of creatiever worden.
 • Je wilt in- en externe klantrelaties verbeteren.
 • Je wilt leren beter feedback te geven en te ontvangen.

Wat zijn de uitdagingen in jouw team? Ik denk graag met je mee. Laten we vrijblijvend kennismaken.

‘Francis weet door haar mensgerichte en persoonlijke aanpak snel het vertrouwen te winnen van de teamleden. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij als team op een respectvolle manier met elkaar het gesprek zijn aangegaan, onze teamdoelstellingen bepaald hebben en een actieplan hiervoor hebben opgesteld. Met Insights Discovery onder leiding van de trainersvaardigheden van Francis hebben we stappen kunnen zetten in het samenwerken met en afstemmen op elkaar!’ René, Eigenaar MKB-onderneming

Wat zijn de uitdagingen van jouw team?