P.zaken - Qigong
Energy flows where the attention goes

Iedere dag is een race tegen de klok. Je probeert zoveel mogelijk ballen in de lucht te houden. Je wilt voldoen aan de verwachtingen die de omgeving aan je stelt. Je gaat gejaagd door het leven, leeft vooral vanuit je hoofd, bent snel prikkelbaar en soms voel je je futloos en gedeprimeerd. Dit kunnen goede redenen zijn om met Chi Neng Qigong (spreek je uit als sjie neng sjie kung) te beginnen.
Na een paar oefeningen voelen de meeste mensen al een duidelijk verschil in hun energieniveau. Je voelt je vitaal en staat emotioneel sterker in je schoenen.

Wat is Chi Neng Qigong?
Qigong is een Chinese bewegingsleer voor vitaliteit en balans. De Chinees én westers arts Dr. Pang Ming is de grondlegger van Chi Neng Qigong. Qi betekent ‘energie’ en gong betekent ‘oefenen’. Oefeningen om je levensenergie vrij te laten stromen. Qigong is diep geworteld in de eeuwenoude Chinese holistische visie op gezondheid (TCG). De methode transformeert, verbetert en versterkt de vitale levensfuncties van het lichaam.

Qigong is de combinatie van geconcentreerde aandacht, ademhaling en rustige bewegingen waardoor de doorstroming van je energiebanen wordt geactiveerd. Je versterkt hiermee je energiepeil, blokkades in je lichaam worden opgeheven, je lichaam ontspant en je hoofd is rustig. Er is balans tussen lichaam en geest. De oefeningen zijn eenvoudig door iedereen uit te voeren.

QIGONG

Chi Neng Qigong heeft effect op het hele lichaam.

  • Vergroten van uithoudingsvermogen
  • Verbeteren van concentratie en flexibiliteit
  • Versterken van immuunsysteem
  • Meer evenwicht in emoties
  • Verbeteren van lichaamshouding
  • Toename van veerkracht

Geniet weer van de kleine dingen van het leven en voel je levensenergie stromen.
Benieuwd wat Chi Neng Qigong voor jou kan betekenen? In de mooie praktijkruimte van P.zaken in Kaatsheuvel gaan we samen aan de slag. Ook kinderen kunnen Chi Neng Qigong beoefenen. Onderzoek heeft bewezen dat sociale vaardigheden, leerresultaten als ook zelfvertrouwen en motorische vaardigheden verbeteren.

Maak kennis met Qigong en ervaar of deze bewegingsleer bij jou past. Meld je aan voor de gratis proefles.
Kijk hier wanneer de groepslessen gegeven worden.

QIGONG Proefles

QIGONG

QIGONG - Open je hart oefening

QIGONG - Nieuwsgierig naar Mindfulness

QIGONG - La Qi Oefening